Untitled Document

 

Untitled Document
  Hjem
  Bakgrunn
  Spesifikasjoner
  Presseomtale
  Linker
  Kontakt
 

Vi har vunnet pris for produktet, og har tillatt oss å sakse følgene artikkel fra
Trønder Avisa
( Orginaleartikkelen finner du her ) Vi har lagt ut bilder fra utstillingene her

 

Publisert: 25. November 2003 04:00
Sist endret: 24. November 2003 22:35
Har tro på "bondeautomat"


STJØRDAL: Automatiseringsbedriften Maskon AS ser ut til å ha truffet blink med sin nyskapning "Bondens Minimarked", som skal hjelpe bønder å direkteselge sine produkter hele året uansett vær og temperatur.

Svein Helge Falstad

Du ser det ikke så godt med en gang, men "Bondens Minimarked" er rett og slett er en moderne automat hvor du putter på noen mynter, drar i en spak, åpner en luke og tar ut varene.
– På denne måten kan bønder enkelt og til lave personalkostnader selge egg, jordbær, poteter, grønnsaker og frukt fra egen gård hele året, sier Halvard Andresen (bildet), markeds- og utviklingssjef i Stjørdals-bedriften Maskon AS.

Bondens idé

Ideen om å lage en gigantisk automat kom etter at Berit og Ola Morken på gården Nedre Leren i Lånke kom til Maskon og ba om hjelp til å utvikle et magasinsystem for salg av deres produkter.
Ekteparet har i en årrekke solgt poteter direkte fra melkerampen som står ved den trafikkerte riksveien opp mellom Hell og Selbu.
Ønsket var å kunne selge poteter fra rampen hele året fordi fortjenesten ved direktesalg er mye bedre enn ved grossistsalg.
– Behovet var et stort skap på hjul som kunne fungere som et kjøleskap om sommeren og varmeskap om vinteren. Innvendig måtte skapet ha en mekanikk som gjorde det enkelt for kundene å slippe på mynter og hente ut potetsekker, forteller Andresen.

Tre magasin

Morken og Maskon AS samarbeidet om å utvikle ideen. Resultatet ble salgsautomaten "Bondens minimarked", som er spesielt godt egnet for produkter som bør oppbevares kjølig.
Automaten kan plasseres ut nærmest hvor som helst, på en rasteplass, på et torg eller i vegkanten ved egen gård. Vogna er laget med tre forskjellige magasin, noe som betyr at det kan selges tre ulike produkt samtidig. Et kjøle- og varmesystem sørger for at temperaturen inni vogna alltid er fire varmegrader.

Publikumsprisen

Under helgas store utstilling Agroteknikk i Norges Varemesse på Lillestrøm ble nyskapningen tildelt publikumsprisen i skarp konkurranse med 33 andre nyheter. Utstillingen ble besøkt av 25.000 mennesker.
– Utrolig artig og spennende. Både utstillere og besøkende kom utelukkende med godord. Den franske handelsattacheen var så opprømt over automaten at han lurte på hvor stor produksjonskapasitet vi har. Han mente automaten er en svært salgbar vare i Frankrike, hvor mange bønder satser på direktesalg til forbrukerne, sier Andresen.

Testsesong

Foreløpig har Maskon AS kun laget en prototyp av automaten. Denne er en tid testet hos Berit og Ola Morken, og vil i vinter gjennomgå flere tester før produksjon settes i gang. I første omgang håper Andresen å kunne produsere og selge 5-7 automater på hjul i løpet av første halvår 2004.
– Automatene vil trolig kunne lages i ulike utgaver og til ulike priser. Anslagsvis vil en GL-utgave, med GSM-varsling når vogna begynner å gå tom for varer, koste i området 200.000 kroner, sier Halvard Andresen.

 

Untitled Document
 
Berit og Ola Morken Nedre Leren Gård, 7517 Hell tlf: 74 80 69 78 fax.: 74 80 69 78 mob: 957 53 132
mob: 975 47 912 bank:8674.06.95373 mva: 969433249 www.salgsautomaten.no e-post: n.leren@online.no